×
product
Ürünler Sepete Eklendi
Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300Hızlı KargoKöşem Kuruyemiş Güvencesiyle Satın Alın2.000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo1.500 TL Üzerine 300 TL İndirim Kupon Kodu: KASIM300
köşem kuruyemiş ve şekerleme-baharat
  • 0
  • 0
    ACI BİBER SALÇASI
    ACI BİBER SALÇASI

    ACI BİBER SALÇASI

    129,99 TL
    Hemen Al

    Müşteri Destek Hattı

    Hızlı Kargo Gönderimi

    Güvenilir Alışveriş

    Açıklama

    Biber Salçası: Anne Eli Değmiş Gibi…

    Eğer mutfakta mis gibi yemek kokusu alıyorsan ama neyin bu kadar güzel koktuğunu tam çıkaramıyorsan, büyük ihtimalle o yemeğin içinde bir kaşık biber salçası vardır. Çünkü biber salçası, Türk mutfağının kalbidir diyebiliriz. Hele bir de ev yapımıysa... Off, tadı damağında kalır!

    Ben sana şimdi hem bu nefis lezzetin nasıl yapıldığını anlatayım, hem de biraz muhabbet edelim. Hazırsan başlayalım!

     

     

    Ev Yapımı Biber Salçası Tarifi (Geleneksel Usul)
    Malzemeler:

    • 10 kg kırmızı kapya biber (acı seviyorsan bir miktar acı biber de ekleyebilirsin)
    • 2-3 yemek kaşığı kaya tuzu (damak zevkine göre ayarlanır)

    Yapılışı:

    1. Biberleri Yıka ve Temizle: Önce biberleri güzelce yıkıyoruz. Saplarını kesiyoruz, çekirdeklerini temizliyoruz. Ne kadar temiz olursa, salçamız o kadar uzun ömürlü olur.
    2. Doğra ve Haşla (İsteğe Bağlı): İstersen biberleri doğrayıp hafifçe haşlayabilirsin. Bu, çekme işini kolaylaştırır. Ama bazıları direkt çiğden çekmeyi tercih eder, o da olur.
    3. Çekme İşlemi: Biberleri ya mutfak robotundan geçiriyoruz ya da klasik usulle salça makinesinde eziyoruz. Bu aşamada posasını ayırmış oluyoruz.
    4. Güneşe Ser: Salçalık püreyi geniş tepsilere yayıyoruz. Güneşin altına seriyoruz. Her gün tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz ki eşit kurusun, bozulmasın.
    5. Tuzla ve Kavanozla: Salça kıvamına gelince kaya tuzunu ekliyoruz, iyice karıştırıyoruz. Sonra cam kavanozlara doldurup üstüne bir parmak kadar zeytinyağı gezdiriyoruz.
    6. Serin ve Kuru Yerde Sakla: Kavanozları güneş görmeyen serin bir yere koyduk mu, tamamdır. Kış boyu mis gibi yemeklerin olur!

    Nerelerde Kullanılır?

    • Menemen mi yapacaksın? Bir kaşık biber salçası at.
    • Kuru fasulye mi? Salçasız olmaz.
    • Kahvaltıya sürmelik bir şey mi istiyorsun? Zeytinyağıyla karıştır, ekmeği bana bana ye.
    • Her yemeğe bir dokunuş katıyor bu güzellik!

    Son Söz:

    Biber salçası, sadece bir yemek malzemesi değil. Her kaşığında biraz yaz güneşi, biraz anne eli, biraz da eski günlerin kokusu var. Kendi salçanı yapma şansın varsa hiç kaçırma. Yoksa da, güvenilir bir köy pazarından alın – ama içinde katkı maddesi olmasın, doğal olsun.

    Afiyetle, sağlıkla, sevgiyle yiyin! ❤️

     
    Stok Kodu12125
    Barkod
    EAN
    KategorilerBAHARAT VE AKTAR
    MarkalarKÖŞEM KURUYEMİŞ
    Etiketler
    Kullanım DurumuYeni

    Ürünü değerlendirmek için hesabınıza giriş yapmalısınız.Giriş Yap

    Bu ürüne hiç yorum yapılmamış, ilk yorum yapan sen olmak ister misin?
    X
    Menü
    Sepet (

    0

    )
    Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
    Eğer bir ürün satın almak istiyorsanız almak istediğiniz ürünün sayfasına gidiniz.
    Alışveriş Yap